Studio Aksento Photographers is zeer ervaren met food fotografie en met culinaire fotografie. Het fotograferen van food producten is een passie van ons, waarbij we naast onze eigen creatieve culinaire mogelijkheden en beperkingen, graag samenwerken met kok of foodstylist.

Zin in food fotografie

Food moet verleiden, je moet er zin in krijgen of er gefascineerd door worden. Food fotografie moet ook dat effect op je hebben. Dit moeten hele mooie frisse plaatjes zijn waar je graag in wilt bijten, waar je op zijn minst trek van krijgt. Food; eten en drinken worden steeds belangrijker in ons leven. Omdat we houden van lekker eten en graag met koken bezig zijn, maar ook als belevenis; een avondje uit.

Eten afhalen of thuisbezorgen, hoe verleid je de consument

Tegenwoordig is eten halen of laten brengen helemaal hot. En waar kiest de hongerige consument dan voor als hij het hele scala van mogelijkheden ziet? De gerechten die er het leukst en lekkerst uit zien op de website toch! En daar komen wij in beeld, wij weten hoe we jouw gerechten fantasievol kunnen presenteren en fotograferen. Fris, vers, smakelijk, goed verpakt, compleet en gezellig. Mooie duidelijke foto’s bij je digitale menukaart zal zeker zorgen voor meer bestellingen.

Uit eten, reportagefotografie

Voor de restaurants van de jonge koks uit Breda Guillaume de Beer en Freek van Noordwijk hebben wij actieve foto’s gemaakt van de mannen zelf in en voor hun restaurant om daarmee de sfeer en uitstraling van hun restaurants weer te geven en daarnaast fraaie opnames in de studio van een aantal van hun gerechten. Wij snappen hoe je jezelf met je restaurant wilt laten zien en wat voor uitstraling je wilt geven aan je food. Deze foto’s zijn te gebruiken op je website, social media en uiteraard ook geschikt voor drukwerk.

Zelf koken, kookboeken

Wij hebben van oudsher een band met foodfotografie. Voor Rudolph van Veen hebben wij 3 kookboeken gefotografeerd en mede de foodstyling en productie gedaan. Ook voor meester-kok Angelique Schmeinck hebben wij een spannend kookboek gemaakt. Voor Robert van Beckhoven hebben wij het broodboek gefotografeerd waarmee hij zijn passie voor brood vast heeft laten leggen voor het behalen van de titel Meesterbroodbakker.

Dol op taart!

Wie houdt er niet van een heerlijke taart, koek of gebak. Daar weten wij alles van, daar wij verschillende jaren geschoten hebben voor het Nederlands Patisserie Team, de top patissiers in Nederland die met schitterende producten jaarlijks meedoen aan allerlei competities en wedstrijden. En mede door de foto’s van hun topproducten zijn zij daarbij altijd hoog geëindigd. Wij weten dus echt wel hoe we food en zeker ook brood en patisserie moeten fotograferen.